4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

vepřovéí v "bíléí" omáčce se zeleninou

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 4 plátek
hrášek a mrkev 1 sáček
sádlo 2 lžíce
sůl cca 1/2 lžičky
pepř celý 6 kuliček
Zobrazit všechny ingredience

mrazená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice

oběd nebo vydatnější
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Vepřové plátky naklepeme a posolíme, přidáme dvě kuličky nového koření, asi šest kuliček celého pepře a špetinku muškátového květu (s ním velice opatrně, přemíra pálí a není to pak k jídlu, jina kale vynikající), následně opečeme do červena na rozpáleném tuku (já dala sádlo). Potom zaprášíme přibližně vrchovatou lžící mouky, opražíme, hned zalijeme mlékem a následně doplníme vodou, zamícháme a vaříme do měkka.
K téměř hotovému přisypeme sáček mrazené zeleninové směsi "mrkev, hrášek, kukuřice" a povaříme do změknutí zeleniny.
Podáváme s houskovým nebo moravským knedlíkem, případně rýží či těstovinami.


 


RECEPTY

Zapečená dýně se sýrem

Postup: Menší dýni hokkaido (cca 1kg) umyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semena... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlová kolečka

Postup: Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Makaróny se sýrem a šunkou

Postup: Makaróny nebo špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na 3 l vody dáme 3... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...